DİYARBAKIR / HANİ - Sergen Ortaokulu

(0__) ___-____
SERGEN MAH. BAZİYAN KÜME EVLERİ SERGEN ORTAOKULU NO 1 HANİ / DİYARBAKIR
Vizyon
Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran, analiz ve sentezler yapabilen nesillerin yetiştiği, bütün öğrencilerin akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğretime hazırlandığı; dünü bugüne, bugüne yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; yönetici, öğretmen ve velilerin elbirliği ile çevrede, bölgede ve ülkede “MODEL OKUL” olmaktır.
Misyon
Kendimizi bütünün bir parçası olarak gördüğümüz ve sorunun değil, çözümün parçası olmak istediğimiz için; Öğrenci merkezli eğitim yaparak, teknolojiyi kullanarak, adil ve saygılı davranarak, model olarak, güven duygusunu geliştirerek, başarı ve saygınlığı ile anılan bir kurum olmaktır.
Başarılar
2021-2022 Eğitim-öğretim yılında ilçede yapılan zeka oyunları yarışmasında 3 öğrencimiz farklı zeka oyunlarından ikinci oldular.
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Belediye Otobüsleri-İlçe Hat Minibüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Okulumuz taşımalı eğitim sistemi kapsamındadır.
Mahalle (Köy)
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Diyarbakır-Merkez´e uzaklığı 55 Km olup, Hani-Merkez´e 15 Km uzaklığındadır. Okulumuz Diyarbakır-Hani yolu üzerindedir.
Sportif Etkinlikler
2014-2015 Türkiye Erkekler Hokey Şampiyonası Diyarbakır İl (2.) İkincisi 2014-2015 Hani Erkekler Futbol Turnuvası İlçe (2.) İkincisi 2015-2016 Türkiye Erkekler Hokey Şampiyonası Diyarbakır İl (2.) İkincisi 2015-2016 Türkiye Erkekler Hokey Şampiyonası Marmaris Grup (2.) İkincisi
Okulumuz 2022 TÜBİTAK 4006 Projelerine 12 Proje ile katılmayı hakketti.
Diğer Hususlar
2021-2022 eğitim-öğretim yılına ait Çalışma Soruları, Beceri Temelli Testler, LGS Çalışma (sözel-Sayısal) ve Tekrar Testleri Kitaplarının dağıtımı yapıldı.